Spray tanning

Spray tanning

 

Spray tanning är det senaste inom 'brun-utan-sol' för hela kroppen men med ett oöverträffat resultat, som av många anses vara helt perfekt. Skillnaden i resultat mellan spray tanning och andra brun-utan-sol-produkter är väldigt stor.

 

Det finns olika spray tanning nyanser och alla har 100% naturligt innehåll, utan alkohol och konserveringsämnen. De innehåller bra ingredienser för din hud som antioxidanter, hyaluronsyra, grönt te-extrakt och aloe vera.

Hur går det till med spraytanning?

Vi sprayar på en Sprayvätska som består av en ofärgad sockerlösning som går ner i huden och reagerar med proteinet. Då bildas ett ämne som ger dig en brunare nyans och en vacker solbränna. Processen tar c:a 8 timmar och du blir då sakta brunare för varje timme som går. Det fungerar oavsett vilken pigmenttyp man har.

 

Men eftersom som sprayvätskan är ofärgad i grunden så har en s k ’Bronzer’ tillsatts (en tillfällig färg), för att kunna se till att det blir jämnt och snyggt under sprayningen.

 

Om Bronzern kommer att ligga kvar ytligt under tiden solbrännan utvecklas på huden. Detta innebär att du först kommer att bli väldigt brun under de följande 8 timmarna. Bronzern försvinner dock vid första duschen och den fina solbrännan under kommer då synas.

 

Hur fungerar sprayvätskan?

DHA (Dihydroxyacetone), är ett färglöst och naturligt sockerämne som reagerar med ett protein i hudens yttersta lager och bildar sedan ett ämne som gör att du blir vackert brun. DHA är godkänt av Svenska Läkemedelsverket samt amerikanska 'Food & Drugs Administration' (FDA) sedan 1970-talet.

Copyright © 2015. All Rights Reserved